Skip to content

Froukje Froukje Thijs (1979) – Coach | Relatietherapeut | Trainer

Hoe verhoud ik me tot de ander? Kan ik meer worden dan ik ben? Durf ik te vertrouwen op waar mijn hart heen wil? Jarenlang zocht Froukje Thijs naar antwoorden. Nu biedt ze emotioneel onderdak aan jou, als je ergens mee worstelt en niet weet waar je heen moet.

Het belangrijkste is misschien wel dat ik me een intens mens voel. En dat het dansen - en flamenco in het bijzonder - onwijs belangrijk voor me is. Tussen mijn 24e en 30e leefde ik voor die dans en deed ik mijn werk om lessen te kunnen volgen bij de grootste talenten van Sevilla. En toen moest het anders. Ik wilde graag een relatie, een kind, een hypotheek (of in elk geval niet meer elke 2 jaar een ander huis), en daar moest ik tijd voor vrijmaken. Het roer om. Die relatie kwam er, het huis ook, maar het kind niet. Een heel intense tijd volgde met opnieuw kijken naar mijn relatie, mijn woonplek, mijn werk. Ik zocht naar wat zin gaf aan mijn leven. Daar hoorde ook de keuze bij om te gaan doen wat ik nu doe: verder gaan als zelfstandige in het vak van trainer, coach en relatietherapeut. Iets wat ik al zo lang graag wilde doen. We verhuisden naar Rotterdam, waar - tegelijk met de start van mijn eigen praktijk - tóch nog een kind kwam. Een geweldig cadeau en wat een spagaat tegelijkertijd. Moederschap, ondernemerschap, partner zijn, vriendin, dochter ... Zelfs voor een intens mens als ik, een heel intense fase.

Dit deel van mijn leven - en overigens ook daarvoor was zeker niet altijd gemakkelijk en leuk, maar het is wat mij betreft zo waardevol om - naast al die opleidingen - te leren van het leven zelf. Want leren, dat is ook wel echt waar ik van hou. Coaching en relatietherapie doe ik niet 'erbij'. Dat gaat niet voor mij. Ik zie het als een 'way of life' en een vakgebied waar toewijding voor nodig is. Steeds weer beter worden, steeds weer verder verdiepen, steeds weer integreren. Ik volg zeer regelmatig workshops of doe een opleiding om professioneel 'fit' te worden en blijven, en heb dan na afronding vooral weer oog voor het 'in de praktijk brengen'. Daar moet het immers uiteindelijk gebeuren, ook voor mijn cliënten. Hierover lees je ook meer in het interview hieronder. Dit jaar rond ik divine9dancetherapy af bij Kaouthar Darmoni en verdiep ik me verder in werken met liefdesenergie bij Piet Weisfelt; met specifieke aandacht voor Transactionele Analyse en de thema's trauma, intimiteit&seksualiteit, ethiek, lichaamsdiagnositiek en vrouwen.

Ik woon met mijn man Guido en Renzo (2015) in Dordrecht en werk ik met heel veel liefde en plezier in Rotterdam, onder onze oude woning en met uitzicht op het water.

Mogelijk ben je op zoek bent naar antwoorden op vragen waar ik je mee kan helpen? Kijk eens bij aanbod op welke thema's je bij mij kunt aankloppen. Voel je welkom! Heb je aanvullende vragen, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Wellicht tot ziens!

Froukje

Froukje Thijs

anderen over


"Ik ben me nu gewaar van wat ik voel. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet."

Miriam, Rotterdam

interview


Froukje Thijs

‘Café de Liefde: een belofte om elke dag weer waar te maken’

'Het is echt jaren geleden en ik keek naar een documentaire van de VPRO: Café de Liefde. De makers brachten in beeld hoe mensen vorm geven aan de liefde. Wat een diversiteit! De oordeelloosheid waarmee de makers de kijker meenamen hierin vond ik zó prachtig, evenals de openheid van de mensen die in de spotlight stonden. En dan de moed! Dat ze ervoor waren gegaan om hun leven vorm te geven - zo trouw aan zichzelf. Een diepe buiging. Ik weet nog het moment waarop ik dacht: als ik ooit de moed heb om voor mezelf te beginnen, dan wordt Café de Liefde mijn bedrijfsnaam. Als belofte aan mezelf en aan iedereen waarmee ik werk: deze liefdevolle oordeelloosheid, de openheid en de moed, trouw aan wie je bent en een gerichtheid op het wérkelijk integreren in het leven.'

froukje ...


Is opgeleid als systemisch coach, NLP master en relatietherapeut

Coacht sinds 2010 | is Relatietherapeut sinds 2016

Helpt je niet alleen aan inzicht, maar ook aan integratie in het echte leven, thuis of op het werk.

Houdt enorm van muziek, flamenco en de zee :-)

Froukje Thijs is aangesloten bij