Skip to content

Relatietherapie | Liefdestherapie in Rotterdam | Relatietherapeut

Liefde raakt je kern

 • "Steeds weer lopen we vast in onbegrip. Het lukt ons niet om elkaar echt te bereiken."
 • "Sinds de geboorte van onze kinderen loopt het niet meer."
 • "Onze communicatie loopt niet. Het eindigt vaak in ruzie en verwijten en we komen niet verder. Ik voel me niet gezien en gehoord, en volgens mij geldt dat ook voor mijn partner."
 • "Ik kan mezelf niet zijn. We hebben echt andere overtuigingen en het is erg lastig hier ruimte voor te maken."
 • "We kunnen elkaar soms zo moeilijk verdragen."
 • `We gaan uit elkaar en willen hulp bij het vormgeven van onze nieuwe situatie, in het bijzonder voor de kinderen."
 • "We missen de intimiteit en seksualiteit in onze relatie."

Zomaar een greep uit relatievragen die voorbijkomen in mijn praktijk voor relatietherapie. Jullie zijn allebei anders. Zo is het nu eenmaal en gelukkig maar. Het is wel echt een kunst om in volle glorie jezelf te zijn, te worden en te blijven als je zo dichtbij elkaar leeft. Hoe geef je een gezamenlijk leven vorm zonder jezelf in te leveren en/of een ander tekort te doen? Hoe doe je dat, als je het niet eens bent over fundamentele keuzes? Of als er een disconnectie ontstaan? Als je elkaar hebt gekwetst? Als jullie andere behoeftes hebben, bijvoorbeeld in liefde en seksualiteit? Of als er een onvervulde kinderwens is of de druk op jullie relatie hoog is door intensieve medische behandelingen?

Een partner is een bijzonder indringende spiegel. Misschien is het ook daarom wel dat partners elkaar enorm kunnen raken. In een relatie is het een kunst om een weg te vinden in communiceren, ruimte te houden voor eigenheid, voor ontwikkeling, en toch ook in verbinding te blijven. Als je vastloopt in een relatie is het van waarde om iemand, een relatietherapeut, mee te laten kijken met wat er speelt. Als koppel, maar soms ook individueel. Als er crisis is, maar ook vóórdat de vlammen uit het dak slaan. Relatietherapie is er voor uiteenlopende situaties:

 • Jullie willen de liefde levend houden (dus nog vóórdat de vlammen uit het dak slaan)
 • Jullie willen je relatie nieuw leven in blazen (bijvoorbeeld doordat het vuur zoek is)
 • Jullie zoeken naar een vorm die past in een nieuwe fase (omdat het vuur (ook) ergens anders brandt)

De begeleiding; hoe werkt relatietherapie?

Voorafgaand aan de begeleiding krijgen jullie beiden van mij een voorbereidingsvraag, gericht op jullie behoeften en vragen in de therapie. Het eerste gesprek duurt ongeveer 2 uur en is gericht op het creëren inzicht en overzicht. Jullie gaan met wat huiswerk naar huis, gericht op laten bezinken, oefenen en/of ervaren. In de gesprekken die volgen lichten we steeds een stukje uit. Meestal het stukje waar jullie, thuis, in de tijd tussen de gesprekken, het meest tegenaan zijn gelopen. Deze vervolggesprekken duren ongeveer 1,5 uur.

In de begeleiding zal ik deels met jullie apart werken in aanwezigheid van de ander, en deels met jullie samen. Dat samen èn apart werken is een oefening in openheid naar elkaar èn begrenzen, in getuige zijn en niet overnemen, in het uitstellen van oordeel. Er aandacht voor:

 1. Inzicht ontwikkelen: hoe zit ik en hoe zit mijn partner in elkaar? Wat zijn daar de achtergronden van? Hoe komt het nou dat we doen zoals we doen? Hoe lopen we vast? Wat kunnen we super groed samen?
 2. Oefenen en nieuwe ervaringen op doen: het ontwikkelen van vaardigheden om contact te maken en samen te communiceren over de dingen die er voor jullie toe doen.
 3. Jullie recept om uit de puree te blijven: Wat staat jullie te doen? Wat 'moeten' jullie laten? Samen èn apart van elkaar. Goed voor jezelf, goed voor de relatie.

Het trainingsaanbod van Café de Liefde zet relatietherapie kracht bij. Speciaal voor mannen is er Man-zijn in relatie. Voor vrouwen volgt in het najaar 2024 ook een dergelijk traject. Het persoonlijk systemisch ontwikkeltraject is er voor zowel mannen als vrouwen.

2-op-2 begeleiding

Op aanvraag begeleid ik partners samen met een mannelijke collega. Werken met twee begeleiders kan behulpzaam zijn als jullie door een heel spannend punt heen willen bewegen. Dan geeft het ook rust dat er voor beiden iemand is als 'houvast'. We nemen in zo'n begeleiding ook wat langer de tijd, zo'n 2,5 uur. Hebben jullie hier interesse in? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Welke methoden gebruik je?

Ik gebruik uiteenlopende methoden. Jullie en jullie vragen zijn leidend. Meest gebruikte methoden in relatietherapie is EFT, systemisch werk, TA en NLP. Onder het kopje 'methoden' kunnen jullie hier wat meer over lezen (even doorscrollen naar het onderste deel van de pagina).

Online relatietherapie? Kan dat?

Jullie zijn ook online van harte welkom met relatievragen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?
Lees er hier meer over: “Relatietherapie Online?”

Liever eerst kennismaken?

Jullie zijn ook van harte welkom voor een kennismaking. Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Tarief prive

169,40 euro incl. btw (startgesprek en vervolggesprekken). Vervolggesprekken van 2 uur: 225 euro incl. btw.

Locatie

Admiraliteitskade 88-01 in Rotterdam (nabij Oostplein)

Voor meer informatie of het maken van een (kennismakings)afspraak: 06-22912525 of mail: froukje@cafedeliefde.com

Relatietherapie | Liefdestherapie in Rotterdam | Relatietherapeut