Skip to content

Relatietherapie | Liefdestherapie


Liefde raakt je kern

 • "Steeds weer lopen we vast in onbegrip. Het lukt ons niet om elkaar echt te bereiken."
 • "Sinds de geboorte van onze kinderen loopt het niet meer."
 •  "Onze communicatie loopt niet. Het eindigt vaak in ruzie en verwijten en we komen niet verder. Ik voel me niet gezien en gehoord, en volgens mij geldt dat ook voor mijn partner."
 • "Ik kan mezelf niet zijn. We hebben echt andere overtuigingen en het is erg lastig hier ruimte voor te maken."
 • "We  kunnen elkaar soms zo moeilijk verdragen."

Zomaar een greep uit relatievragen die voorbijkomen in mijn praktijk. Jullie zijn allebei anders. Zo is het nu eenmaal en gelukkig maar. Het is wel echt een kunst om in volle glorie jezelf te zijn, te worden en te blijven als je zo dichtbij elkaar leeft. Hoe geef je een gezamenlijk leven vorm zonder jezelf in te leveren en/of een ander tekort te doen? Hoe doe je dat, als je het niet eens bent over fundamentele keuzes? Of als er een disconnectie ontstaan? Als je elkaar hebt gekwetst? Als jullie andere behoeftes hebben, bijvoorbeeld in liefde en seksualiteit? Of als er een onvervulde kinderwens is of als de druk op jullie relatie hoog is door intensieve medische behandelingen?

Een partner is een bijzonder indringende spiegel. Misschien is het ook daarom wel dat partners elkaar enorm kunnen raken. In een relatie is het een kunst om een weg te vinden in communiceren, ruimte te houden voor eigenheid, voor ontwikkeling, en toch ook in verbinding te blijven. Als je vastloopt in een relatie is het van waarde om iemand mee te laten kijken met wat er speelt. Als koppel, maar soms ook individueel. Als er crisis is, maar ook vóórdat de vlammen uit het dak slaan. Relatietherapie is er voor uiteenlopende situaties:

 • Jullie willen de liefde levend houden (dus nog vóórdat de vlammen uit het dak slaan)
 • Jullie willen je relatie nieuw leven in blazen (bijvoorbeeld doordat het vuur zoek is)
 • Jullie zoeken naar een vorm die past in een nieuwe fase (omdat het vuur (ook) ergens anders brandt)

De begeleiding

Voorafgaand aan de begeleiding krijgen jullie beiden van mij een voorbereidingsvraag, gericht op jullie behoeften en vragen in de therapie. Het eerste gesprek duurt ongeveer 2 uur en is gericht op het creëren inzicht en overzicht. Jullie gaan met wat huiswerk naar huis, gericht op laten bezinken, oefenen en/of ervaren. In de gesprekken die volgen lichten we steeds een stukje uit. Meestal het stukje waar jullie, thuis, in de tijd tussen de gesprekken, het meest tegenaan zijn gelopen. Deze vervolg gesprekken duren ongeveer 1,5 uur.

In de begeleiding zal ik deels met jullie apart werken in aanwezigheid van de ander, en deels met jullie samen. Dat samen èn apart werken is een oefening in openheid naar elkaar èn begrenzen, in getuige zijn en niet overnemen, in het uitstellen van oordeel. Er aandacht voor:

 1. Inzicht ontwikkelen: hoe zit ik en hoe zit mijn partner in elkaar? Wat zijn daar de achtergronden van? Hoe komt het nou dat we doen zoals we doen? Hoe lopen we vast? Wat kunnen we super goed samen?
 2. Oefenen en nieuwe ervaringen op doen: het ontwikkelen van vaardigheden om contact te maken en samen te communiceren over de dingen die er voor jullie toe doen. 
 3. Jullie recept om uit de puree te blijven: Wat staat jullie te doen? Wat 'moeten' jullie laten? Samen èn apart van elkaar. Goed voor jezelf, goed voor de relatie.

Voor de maatregelen in mijn coachruimte en de aangepaste online tarieven ivm COVID-19 klik hier!

Tarief prive

140 euro per uur, excl. BTW.

Locatie

Admiraliteitskade 88-01 in Rotterdam (nabij Oostplein)

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: 06-22912525 of mail: froukje@cafedeliefde.com